Actualitat

ACEGAL i STOP SIDA signen un conveni per la inserció laboral dels afectats per VIH

L’Associació d’Empresaris LGTBI de Catalunya (ACEGAL) i l’associació STOP SIDA han signat un acord que facilita la inserció laboral dels afectats per VIH. Mitjançant aquest conveni, els usuaris de la borsa de treball que gestiona STOP SIDA, podran optar a ofertes laborals de les empreses d’ACEGAL.

Els afectats per VIH són un dels grups, dins la comunitat LGTBI, amb més dificultats a l’hora de cercar una feina. L’estigmatització que pateixen constitueix una autèntica barrera que els impedeix la plena inserció social i el seu desenvolupament laboral, un greuge que s’aguditza particularment en el cas del col·lectiu trans* amb VIH.

D’altra banda, l’acord ve a enfortir els vincles entre ACEGAL i STOP SIDA, dues entitats del món LGTBI de Catalunya que ja comparteixen una trajectòria comuna en el desenvolupament d’activitats i d’iniciatives de caire social, i que d’aquesta manera reafirmen la seva voluntat de continuar unint i arreplegant esforços en benefici de la comunitat LGTBI.

Feu click aquí per llegir el conveni

Balanç positiu del primer PINK FRIDAY celebrat al Gaixample

La primera edició del Pink Friday, que es va celebrar el passat 24 de Novembre de 2017 al Gaixample barceloní, ha estat un èxit, segons l’informe d’avaluació presentat a l’Oficina de Promoció Económica del Districte de l’Eixample.

Tant els comerciants i hostalers de la zona com els veïnes i veïnes del barri coincideixen en la seva valoració molt positiva de l’esdeveniment. Asseguren que va tenir una molt bona acollida, fet que recolzà un excel·lent inici de la campanya nadalenca. Tots els participants destacaren l’ambient festiu de la jornada i confien en què la celebració del Pink Friday tingui continuat amb futures edicions.

La proposta, impulsada per l’eix comercial Gran Eixample/Gaixample, aprofita les sinergies entre el Black Friday – una tradició anglosaxona que s’ha popularitzat darrerament al nostre país – amb l’element  més identificador del Gaixample: la comunitat LGTBI. Així sorgeix el Pink Friday, un dia amb atractius descomptes en que els establiments del barri s’engalanen amb globus roses a tots, al temps que una carpa informativa a la plaça Universitat atreu visitants.

Feu click aquí per llegir l’informe