ACEGAL i STOP SIDA signen un conveni per la inserció laboral dels afectats per VIH

L’Associació d’Empresaris LGTBI de Catalunya (ACEGAL)  i l’associació STOP SIDA han signat un acord que facilita la inserció laboral dels afectats per VIH. Mitjançant aquest conveni, els usuaris de la borsa de treball que gestiona STOP SIDA, podran optar a ofertes laborals de les empreses d’ACEGAL.

Els afectats per VIH són un dels grups, dins la comunitat LGTBI, amb més dificultats a l’hora de cercar una feina. L’estigmatització que pateixen constitueix una autèntica barrera que els impedeix la plena inserció social i el seu desenvolupament laboral, un greuge que s’aguditza particularment en el cas del col·lectiu trans* amb VIH.

A STOP SIDA, testimoni de primera mà de les esmentades dificultats a que s’enfronten els seus usuaris, ja fa temps que van obrir un servei de borsa de treball. Gràcies a aquest, ofereixen recolzament i orientació a l’hora de cercar feina i d’enfrontar-se a entrevistes laborals.

El conveni signat contribuirà a que aquest recolzament faci una passa endavant decisiva, posant en contacte l’empresariat LGTBI amb els membre de la comunitat que cerquen feina i pels quals resulta particularment difícil accedir al món laboral.

D’altra banda, l’acord ve a enfortir els vincles entre ACEGAL i STOP SIDA, dues entitats del món LGTBI de Catalunya que ja comparteixen una trajectòria comuna en el desenvolupament d’activitats i d’iniciatives de caire social, i que d’aquesta manera reafirmen la seva voluntat de continuar unint i arreplegant esforços en benefici de la comunitat LGTBI.