Actualitat

ACEGAL i STOP SIDA signen un conveni per la inserció laboral dels afectats per VIH

L’Associació d’Empresaris LGTBI de Catalunya (ACEGAL) i l’associació STOP SIDA han signat un acord que facilita la inserció laboral dels afectats per VIH. Mitjançant aquest conveni, els usuaris de la borsa de treball que gestiona STOP SIDA, podran optar a ofertes laborals de les empreses d’ACEGAL.

Els afectats per VIH són un dels grups, dins la comunitat LGTBI, amb més dificultats a l’hora de cercar una feina. L’estigmatització que pateixen constitueix una autèntica barrera que els impedeix la plena inserció social i el seu desenvolupament laboral, un greuge que s’aguditza particularment en el cas del col·lectiu trans* amb VIH.

D’altra banda, l’acord ve a enfortir els vincles entre ACEGAL i STOP SIDA, dues entitats del món LGTBI de Catalunya que ja comparteixen una trajectòria comuna en el desenvolupament d’activitats i d’iniciatives de caire social, i que d’aquesta manera reafirmen la seva voluntat de continuar unint i arreplegant esforços en benefici de la comunitat LGTBI.

Feu click aquí per llegir el conveni

Balanç positiu del primer PINK FRIDAY celebrat al Gaixample

La primera edició del Pink Friday, que es va celebrar el passat 24 de Novembre de 2017 al Gaixample barceloní, ha estat un èxit, segons l’informe d’avaluació presentat a l’Oficina de Promoció Económica del Districte de l’Eixample.

Tant els comerciants i hostalers de la zona com els veïnes i veïnes del barri coincideixen en la seva valoració molt positiva de l’esdeveniment. Asseguren que va tenir una molt bona acollida, fet que recolzà un excel·lent inici de la campanya nadalenca. Tots els participants destacaren l’ambient festiu de la jornada i confien en què la celebració del Pink Friday tingui continuat amb futures edicions.

La proposta, impulsada per l’eix comercial Gran Eixample/Gaixample, aprofita les sinergies entre el Black Friday – una tradició anglosaxona que s’ha popularitzat darrerament al nostre país – amb l’element  més identificador del Gaixample: la comunitat LGTBI. Així sorgeix el Pink Friday, un dia amb atractius descomptes en que els establiments del barri s’engalanen amb globus roses a tots, al temps que una carpa informativa a la plaça Universitat atreu visitants.

Feu click aquí per llegir l’informe

Calendari d’obertura de diumenges i festius 2018

El ayuntamiento de Barcelona ya ha hecho público el calendario de domingos y festivos de apertura comercial en la ciudad de Barcelona para 2018. Asimismo, también se ha hecho oficial el calendario laboral del presente año.

Además de los domingos y festivos de apertura establecidos, todos los establecimientos comerciales ubicados en la zona calificada como turística podrán abrir los domingos, en la franja horaria comprendida entre las 12h y las 20 horas, en los períodos comprendidos entre los días 5 y 24 de mayo, ambos incluidos, y entre los días 1 y 14 de octubre, ambos incluidos.

Las zonas calificadas como turísticas son:

– Ciutat Vella: El Raval; El barri Gòtic; La Barceloneta i St Pere, Sta Caterina, La Ribera.

– Eixample: El Fort Pienc; La Sagrada Família; La Dreta de l´Eixample; L´Antiga Esquerra de l´Eixample; La Nova Esquerra de l´Eixample i Sant Antoni.

– Sants-Montjuïc: El Poble-sec; Hostafrancs i Sants.

– Gràcia: La Salut; La Vila de Gràcia i El Camp d´en Grassot i Gràcia Nova

– Sant Martí: El Camp de l’Arpa del Clot

Feu click aquí per veure el calendari

ACEGAL i la Fundació Sergio Urrego han signat un acord de col·laboració

La Fundació Sergio és una entitat no governamental i sense ànim de lucre que treballa en la prevenció de la discriminació i el suïcidi motivat per discriminació prioritàriament en els àmbits escolars, particularment de la comunitat LGBTI.

La Fundació Sergio Urrego aposta per la transformació cultural a Colòmbia cap a la no discriminació, prioritàriament en l’àmbit dels nens i nenes a través d’unes línies d’acció específiques per a la prevenció i l’educació integral, la protecció efectiva de nens, nenes i adolescents i la incidència eficaç en les polítiques públiques de l’Estat Colombià.

Les dues entitats tenen la finalitat comú de millorar la vida del col·lectiu LGTBI i estan interessades a col·laborar en el desenvolupament de les accions conjuntes per complir aquest objectiu.

Feu click aquí per llegir el conveni

Nou conveni de col·laborció entre AFGAL Sitges i l’Associació Catalana d’Empreses LGTBI (ACEGAL)

AFGAL Sitges, l’Associació per a Gais i Lesbianes de Sitges, i ACEGAL han signat un conveni per unir esforços i promoure conjuntament PRIDE Sitges i PRIDE Barcelona. Després de gairebé un decenni d’existència, les dues celebracions de l’orgull cercaran sinèrgies entre ambdues per tal d’augmentar la seva visibilitat i repercussió. L’acord inclou des de l’intercanvi de publicitat als seus respectius programes i de banners a les seves pàgines web, fins a la presència a totes dues manifestacions/parade i cessions gratuïtes als villages de cadascuna de les celebracions, entre d’altres.

El conveni suposa un important pas endavant per enfortir les relaciones de les dues celebracions del PRIDE LGTBI amb més participació de Catalunya i esdevé una aposta ferma d’ambdues associacions per treballar plegades en la lluita pels dret i les llibertats del col·lectiu LGTBI.

Feu click aquí per llegir el conveni