Propis

PRIDE Barcelona

ACEGAL va crear PRIDE Barcelona l’any 2008, una celebració multitudinària de l’orgull LGTBI que ja s’organitzava a d’altres ciutats europees però que encara mancava a la capital catalana. Des d’aleshores, Acegal organitza anualment PRIDE Barcelona, que es celebra a la ciutat entorn del dia 28 de juny. L’associació compta amb el suport de més de 30 entitats de l’àmbit social i de més de 200 voluntaris. Treballen plegats per tal de consolidar PRIDE Barcelona com la principal celebració de l’orgull LGTBI del Mediterrani. Cada edició està dedicada a una temàtica diferent, de manera que any rere any es posa el focus sobre els temes que més afecten la comunitat LGTBI, afavorint la seva visibilitat i realitzant una important tasca pedagògica mitjançant l’organització d’activitats relacionades amb la temàtica triada. D’altra banda, la celebració de PRIDE Barcelona ha aconseguit situar la capital catalana com una de les principals destinacions del turisme LGTBI.

Visit Gay Barcelona

Un dels principals objectius d’ACEGAL és el de consolidar Barcelona com a destinació de turisme LGTBI. L’organització de PRIDE Barcelona ha suposat una important embranzida per assolir-ho però, a més a més, ACEGAL ha dissenyat un ambiciós pla de Turisme que ara mateix es troba en plena implementació. L’associació ha forjat una aliança amb Turisme Barcelona per a la promoció turística LGTBI de la nostra ciutat. Plegats, posem en marxa el projecte Visit Gay Barcelona, una potent campanya de comunicació que inclou la creació d’un nou portal web i l’increment de la presència a les xarxes socials mitjançant el llançament de nous perfils socials. A més a més, fruit d’aquesta col·laboració, el mapa LGTBI+ de Barcelona d’enguany arribarà a tenir una tirada de 60.000 exemplars i superarà el centenar de punts de distribució. A més a més, s’organitzaran Fam Trips amb agents de premsa internacional.

Gaixample

Un dels principis bàsics d’ACEGAL consisteix a la promoció i visibilitat de la comunitat LGTBI i de les empreses que li ofereixen serveis. Per aconseguir-ho, cal consolidar el Gaixample com el barri gai de Barcelona. Actualment, el Gaixample aglutina la principal concentració de botigues i serveis adreçats al públic LGTBI de la ciutat i, conseqüentment, és el principal punt de trobada de la comunitat a Barcelona. El projecte impulsat per ACEGAL passa per incrementar la visibilitat del Gaixample i per dinamitzar la vida de barri, enfortint els llaços amb el veïnat, impulsant iniciatives per afavorir la cohesió social i organitzant activitats que ajudin a crear comunitat, que ens permetin “fer barri”. ACEGAL aspira a seguir l’exemple de barris com Castro, a San Francisco, el Soho londinenc o el madrileny Chueca, i consolidar-se nacional i internacionalment com el barri Gai de Barcelona.

Enllumenat de Nadal

Un dels trets més característics als eixos comercials durant les festes de nadal és el guarniment dels carrers mitjançant il·luminació festiva. L’efecte de l’enllumenat vers el comerç de proximitat és fa palesa a mesura que locals i visitants s’hi apropen per realitzar les diferents despeses nadalenques. Els eixos que llueixen guarniments lluminosos resulten més atractius per passejar, fet pel qual resulten imprescindible per a poder competir amb altres eixos comercials de la ciutat i assegurar-ne una bona campanya de nadal als establiments del Gaixample. Des d’ACEGAL, organitzem i coordinem més de cent establiments de la zona per aconseguir que els carrers del barri llueixin il·luminats durant el nadal.

Fires de Comerç

A ACEGAL volem apropar el comerç de proximitat al veïnat del Gaixample i a tots els ciutadans i visitants que venen a gaudir del Gaixample. Per aconseguir-ho, organitzem la Mostra de Comerç, una ocasió única a on establiments i artesans fan seu el carrer per mostrar els seus productes i serveis al públic. Una jornada diferent, amenitzada per activitats per la canalla, actuacions per a famílies i espectacles pels més grans, a més d’una curada oferta de restauració, per assegurar una jornada festiva.

L’Associació organitza aquesta jornada coincidint amb els moments de més afluència al barri: durant la celebració de PRIDE Barcelona, a l’estiu, i en el marc de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, a la tardor.

Pink Friday

Els hàbits de consum canvien amb rapidesa i ACEGAL roman atenta a les darreres tendències del mercat. El Pink Friday és una innovadora iniciativa promoguda per ACEGAL que aprofita la consolidació del anglosaxó Black Friday al calendari de compres del territori. La jornada de descomptes i promocions permet que tant el comerç de proximitat com els restauradors del Gaixample, puguin treure el màxim profit d’un esdeveniment que s’ha convertit en el tret de sortida de la campanya nadalenca.